Петият състезателен ден от Откритото първенство на Австралия по тенис предвижда да се изиграят първите двубои от третия кръг на надпреварата.

Началото на “Род Лейвър Арина” ще дадат световната номер 1 Каролин Возняки и отлично представящата се до момента Доминика Цибулкова, като до момента двете са се срещали седем пъти в официални двубои, а балансът е 5:2 в полза на датчанката.

Веднага след това на най-големия корт в Мелбърн парк ще излязат Жустин Енен и Светлана Кузецова, като тук статистиката дава категорично предимство на белгийката, а последният сблъсък от дневната програма ще противопостави един срещу друг Роджър Федерер и Ксавие Малис.

На пръв поглед интрига в този мач не би трябвало да има, още повече че швейцарецът навярно вече е извлякъл нужните поуки от двубоя си с Жил Симон и този път толкова големи амплитуди в представянето му надали ще видим.

Черешката на тортата в утрешната програма обаче е мачът между двамата сънародници – Новак Джокович и Виктор Троицки, които ще открият шоуто на “Хайсенс Арина”, а веднага след това Анди Родик ще опита да продължи победната си серия, като този път негов съперник ще бъде холандецът Робин Хаасе.

Ето и програмата на по-интересните двубои: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Род Лейвър Арина   Хайсенс Арина
2.00 ч. Каролине Возняцки 2.00 ч. Новак Джокович
  Доминика Цибулкова   Виктор Троицки
следва Жустин Енен следва Анди Родик
  Светлана Кузнецова   Робин Хаасе
следва Роджър Федерер следва Мария Шарапова
  Ксавие Малис   Юлия Гьоргес
  вечерна сесия   вечерна сесия
10.00 ч. Станислас Ваврника 10.00 ч. Фернандо Вердаско
  Гаел Монфис   Кей Нишикори
следва Винъс Уилямс
  Андреа Петкович