Финалистът от 2006 година Маркос Багдатис се класира за третия кръг от Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн, след победа над Хуан Мартин Дел Потро с 3:1 сета, в отделните части 6/1, 6/3, 4/6, 6/3.

Типично за последен мач от програмата на “Род Лейвър Арина” и този сблъсък предложи на приятелите на аристократичната игра много емоции и драматични моменти, като тук задължително трябва да отдадем дължимото на аржентинеца, който въпреки проблемите с физическото си състояние остана до края на корта и се бори до последната точка, до колкото му позволяваха силите.

Иначе напълно според очакванията през по-голямата час от срещата кипърецът държеше инициативата в свои ръце, но изненадващи спадове в представянето му (в началото и края на третата част) допълнително усложниха ситуацията и удължиха продължителността на мача.

Все пак до сензация не се стигна и Багдатис успя да стигне до крайния успех след близо три часа игра и в следващата фаза от надпреварата ще се изправи срещу левичаря от Австрия Юрген Мелцер, преодолял с лекота по-рано днес Пере Риба с 3:0 сета.

Очаквано място в третия кръг си осигуриха Анди Мъри и Робин Сьодерлинг, които днес записаха протоколни победи, съответно над Ила Марченко и Жил Мюлер.

Резултати:

II кръг:
Анди Мъри 6 6 6
Иля Марченко 1 3 3
Робин Сьодерлинг 6 7 6
Жил Мюлер 3 6 1
Жо-Вилфред Цонга 6 7 7
Андреас Сепи 3 6 6
Марин Чилич 6 7 6
Сантяго Хиралдо 3 6 1