От днес Георги Петков официално вече не е футболист на Левски. Вратарят и клубът се разделиха по взаимно съгласие тази сутрин, а изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков подари благодарствен плакет на Петков и му благодари за незабравимите мигове със синия екип, с пожелание за много успехи в личен и професионален план.

Георги Петков беше привлечен в Левски през лятото на 2001 година и записа със синята фланелка общо 290 мача във всички турнири. Капитан на отбора от 2005 г.

През деветте сезона и половина на „Герена" Петков стана четири пъти шампион на България (2002, 2006, 2007 и 2009 г.), четири пъти спечели Купата на България (2002, 2003, 2005 и 2007 г.) и два пъти Суперкупата (2005 г. и 2007 г.). Записа четвъртфинал за купата на УЕФА през сезон 2005/06, както и участие в груповата фаза на Шампионската лига през есента на 2006г.

"Приключи сагата ми с Левски. От днес вече не съм техен футболист. Всичко е подписано. Хващам си пътя, животът продължава. Тежко ми е, но и това го има във футбола. Не искам да се връщам назад. Днес или утре ще има яснота къде ще играя. Ще бъде в чужбина. Ако бях разтрогнал през декември, щях да съм футболист на Анортозис. Сега няма такъв вариант. Не е имало проблем с финансовата ми компенсация. Тези 40 дни, които минаха, са най-тежките в живота ми", бяха първите думи на стража след новината за прекратяването на договора.

Дългогодишният вратар на Левски Георги Петков ще се срещне с феновете на отбора. Това ще стане в емблематичното за "сините" привърженици заведение "Синьото".

Един от най-обичаните футболисти на Левски е определян за един от най-добрите вратари в цялата история на клуба, по мнение на запалянковците.

Голяма част от феновете на отбора са против напускането на вратаря от клуба, чието освобождаване ще стане факт в близките дни.

Срещата с Георги Петков е от 17ч. в кафе-клуб "Синьото". Очаква се голям интерес към срещата със стража на Левски.

"Всички левскари са добре дошли", обявиха от sector-bg.com.

Въпреки десетте години служба в клуба, Георги Петков бе изхвърлен от отбора след серия от неубедителни игри, които не отговарят на класата, която той показа през годините. Въпреки това голяма част от феновете настояват той да остане в отбора, или поне да си тръгне през парадния изход.