Лидерът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в основната схема Рафаел Надал продължава с безпроблемното си представяне в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

След като в първия кръг не даде гейм на бразилеца Маркош Даниел, рано тази сутрин испанецът бе почти толкова категоричен и срещу преминалия през ситото на квалификациите Райън Суитинг (САЩ), като само за 101 минути стигна до крайния успех с 6/2, 6/1, 6/1.

Естествено 116-ят в класацията на АТР американец надали е мерило за класата и моментното състояние на Надал, но впечатление прави, че дори срещу пободни противници, “Ел Торо” излиза максимално концентриран и със съвсем леки изключения (в края на третия сет при 4/0) не допуска особени спадове в представянето си.

Така в спор за влизане на осминафиналите Рафаел Надал ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между местния любимец Бърнард Томич и 31-ия в схемата Фелисиано Лопес.

Междувременно състезаващият се за Канада Милош Раонич поднесе поредната изненада в турнира, отстранявайки поставения под номер 22 Микаел Лодра с 3:0 сета.

Всички резултати до момента:

II кръг:
 /мъже/
Рафа Надал 6 6 6
Райън Суитинг 2 1 1
Милош Раонич 7 6 7
Микаел Лодра 6 3 6
Ал. Дългополов 6 6 3 7
Бенямин Бекер 3 0 6 6
II кръг:
 /жени/:
Петра Квитова 6 6
Анна Чекветадзе 3 4
Аюми Морита 6 6
Каролине Гарсия 4 4