Бившата водачка в световната ранглиста и шампионка от 2004 година Жустин Енен с лекота се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

След като имаше известни проблеми на старта на кампанията си срещу индийката Саня Мирза, рано тази сутрин белгийката не остави никакви шансове на представителката на Великобритания Елена Балтача и само за 61 минути игра стигна до победното 6/1, 6/3.

През целия двубой Енен тотално контролираше събитията на корта, успя на четири пъти да пробие подаването на своята опонентка, а на собствен сервис нямаше почти никакви проблеми и с лекота отрази и двата шанса за брейк, открили се пред Балтача.

Така за място в четвъртия кръг поставената под номер 11 в основната схема Енен ще се изправи срещу бившата шампионка от US Open Светлана Кузнецова, отстранила по-рано днес Аранча Рус с 2:0 сета.

Напред в надпреварата продължава и настоящата номер 1 в световната ранглиста Каролине Возняцки, която буквално разпиля американката Ваня Кинг с 6/1, 6/0.

Резултатите до момента:

II кръг:
Жустин Енен 6 6
Елена Белтача 1 3
Каролине Возняцки 6 6
Ваня Кинг 1 0
Светлана Кузнецова 6 6
Аранча Рус 1 4
Шанел Шийпърс 6 4 7
Регина Куликова 4 6 5
Виктория Азарьонка 6 6
Андрея Хлавачкова 4 4