Програмата на третия състезателен ден от Откритото първенство на Австралия в Мелбърн предвижда да се изиграят първите срещи от втория кръг на надпреварата.

За огромна радост на всички любители на българския тенис двубоите и на Цвети Пиронкова, и на Григор Димитров са на телевизионни кортове, така че ще имаме възможността да ги наблюдаваме пряко и дано двамата отново ни поднесат порция щастие и гордост с техните изяви.

След трудното си начало срещу Полин Пермантие, утре, младата пловдивчанка излиза срещу 85-та в света Моника Никулеску (Рум), като срещата е трета на корт номер 6 и по всяка вероятност няма да започне по-рано от 6.00 часа българско време.

Малко по-късно в опит да запише пета поредна победа в надпреварата (три успеха в квалификациите) на корт номер 2, първата ни ракета при мъжете, Григор Димитров ще се изправи срещу 19-ия в основната схема Станислас Вавринка, като интересното тук е, че в момента треньор на швейцареца е Петер Лунгрен.

Естествено, че освен българското участие ще отделим нужното внимание и на претендентите за трофея, както при мъжете, така и при дамите, а без съмнения гвоздеят на програмата е сблъсъкът на четирикратния победител Роджър Федерер и французина Жил Симон.

Любопитство будят и мачовете на Фернандо Вердаско с Янко Тисаревич, както и този между Новак Джокович и хърватина Иван Додиг, отстранил в първия кръг Иво Карлович.

При дамите по-интересните сблъсъци противопоставят Вържини Разано на Мария Шарапова, както и Винъс Уилямс на Сандра Захлалова.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Род Лейвър Арина   Маргарет Корт Арина
2.00 ч. Жустин Енен 2.00 ч. Каролине Возняцки
  Елена Балтача   Ваня Кинг
следва Анди Родик следва Фернандо Вердаско
  Игор Куницин   Янко Типсаревич
следва Винъс Уилямс следва Вържини Разано
  Сандра Захлалова   Мария Шарапова
  вечерна сесия следва Новак Джокович
10.00 ч. Йелена Докич   Иван Додиг
  Барбара Захлалова   корт № 2
следва Роджър Федерер 2.00 ч. Светлана Кузнецова
  Жил Симон Аранча Рус
  корт № 6 следва Иван Любичич
2.00 ч. Кей Нишикори   Беноа Пайре
  Флориан Майер следва Марион Бартоли
следва Хуан Монако   Весна Манасиева
  Робин Хаасе следва ГРИГОР ДИМИТРОВ
следва ЦВЕТИ ПИРОНКОВА   Станислас Вавринка
  Моника Никулеску