Рано тази сутрин стартира програмата на втория състезателен ден от Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

След фантастичното начало на нашите тенисисти, тази нощ ще сме освободени откъм емоции свързани с тяхното представяне, но пък можем да се насладим на не малко вълнуващи сблъсъци.

Разбира се с най-голям интерес ще се следи старта на кампанията на световния номер 1 Рафаел Надал, който ще се опита да спечели четвърти пореден турнир от Големия шлем, нещо което не е правено от 1969 година насам, когато за последно това стори легендата Род Лейвър.

В първия си двубой в Мелбърн парк “Ел Торо” ще срещне бразилеца Маркош Даниел, като надали има някой любител на аристократичната игра, който се съмнява в успеха на испанеца.

Далеч по-интригуващ се очертава да бъде сблъсъкът между местния фаворит Лейтън Хюит и Давид Налбандиян, които ще излязат на “Род Лейвър Арина” във вечерната сесия (около обяд българско време).

Преди тях зрителите ще имат възможността да проследят двубоя между бившата водачка в световната ранглиста Динара Сафина и една от основните претендентки за трофея Ким Клайстерс.

На “Хайсенс Арина” миналогодишният финалист Анди Мъри започва участието си в първи кръг срещу словака Карол Бек, а на “Маргарет Корт Арина” гвоздеят на програмата е двубоят между Робин Сьодерлинг и Потито Стараче.

Ето и програмата на по-интересните двубои: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Род Лейвър Арина   Хайсенс Арина

2.00 ч.

Вера Звонарьова

2.00 ч.

Бърнард Томич
  Сибиле Бамер   Жерами Шарди

следва

Рафаел Надал

следва

Йелена Янкович
  Маркош Даниел   Алла Кудрявцева

следва

Саманта Стоусър

следва

Анди Мъри
  Лорън Дейвис   Карол Бек
  вечерна сесия   Маргарет Корт Арина

10.00 ч.

Ким Клайстерс

около

Робин Сьодерлинг
  Динара Сафина

7.00 ч.

Потито Стараче

следва

Лейтън Хюит

10.00 ч.

Жо-Вилфред Цонга
  Давид Налбандиян   Филип Пецшнер