Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки записа първата си победа за 2011 година, след като рано тази сутрин започна с успех участието си на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

В среща от първия кръг на надпреварата датчанката, която е поставена под номер 1 в основната схема, победи с 2:0 сета представителката на Аржентина Хисела Дулко, в отделните части 6/3, 6/4 след час и 41 минути игра.

Двубоят на “Род Лейвър Арина” обаче не протече толкова гладко за фаворитката, която на моменти трудно намираше ритъма си на игра и ако не бяха 38-те непредизвикани грешки от ракетата на южноамериканката мачът можеше да се развие по съвсем друг начин.

Все пак до сензация не се стигна и Возняцки продължава във втория кръг от надпреварата, където ще срещне победителката от сблъсъка между Ваня Кинг и Тамира Пашек.

Далеч по-убедително започна своята кампания Мария Шарапова, която без проблеми отстрани ветеранката Тамарин Танасугарн  с 2:0 сета, докато миналогодишната шампионка от Ролан Гарос Франческа Скиавоне трябваше да прави пълен обрат, за да стигне до победата срещу Аранча Пара Сантоха.

Резултатите до момента:

I кръг
 /жени/:
Мария Шарапова 6 6
Тамарин Танасугарн 1 3
Каролине Возняцки 6 6
Хисела Дулко 3 4
Франческа Скиавоне 6 6 6
Аранча Пара Сантоха 7 2 4
Алберта Брианти 6 7
Луси Храдечка 4 5
Моника Никулеску 6 6
Тимеа Башински 0 3