Ивица Костелич спечели петия слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в швейцарския зимен център Венген.

Хърватинът бе втори след първата половина на състезанието, но във втория манш бе безупречен и с общо време от 1:45.28 мин. завоюва четвъртата си победа за сезона и увеличи още повече преднината си в генералното класиране.

Втори днес остана австриецът Марсел Хиршер, който бе лидер след първия манш и започна солидно и второто си спускане, но груба грешка след междинната контрола стопи аванса му и го отпрати на 0.93 сек. след победителя.

Последното място на почетната стълбичка заслужи завърналият се след контузия специалист в най-техничната дисциплина Жан-Бапист Гранж, който в навечерието на световното първенство повъзвръща позната си форма и спокойно можем да го зачислим към фаворитите за спечелването на световната титла.

Следващата спирка на мъжката част от “Белия керван” е австрийският зимен център Кицбюел, където на легендарната писта “Щрайф” ще се проведе надпреварата в кралската дисциплина.

Класиране слалом /мъже/:

  име нац. ски време
1. Ивица Костелич Хър Fischer 1:45.28
2. Марсел Хиршер Авс Atomic  + 0.93
3. Жан-Баптист Гранж Фр Rossignol  + 0.99
4. Майкъл Дженик Кан Rossignol  + 1.12
5. Бени Райх Авс Atomic  + 1.16
5. Марио Мат Авс Blizzard  + 1.16
7. Манфред Мьолг Ит Fischer  + 1.42
8. Кристиан Девил Ит Voelkl  + 1.46
9. Ф. Нойройтер Гер Atomic  + 1.47
10. Матиас Харгин Шв Nordica  + 1.59