Давид Налбандиян срещу Давид Ферер е финалът на тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка “Хайнекен оупън” в Оуклънд (Нова Зеландия) с общ награден фонд 398 250 долара.

Аржентинецът достигна до директния сблъсък за трофея отстранявайки последователно Фабио Фонини, Филип Пецшнер, Джон Иснър и на полуфиналите днес – поставения под номер 2 в основната схема Николас Алмагро с 6/4, 6/2.

Пътят до финала на водача Давид Ферер започна директно от втория кръг, като продължи с победи над Тобиас Камке, Филип Колшрайбер и на полуфинала над колумбиеца Сантяго Хиралдо – 6/3, 7/5.

Така за 12-ти път в своята кариера Налбандиян и Ферер ще се изправят един срещу друг в официален сблъсък от календара на АТР, като балансът до момента е 6:5 победи в полза на испанеца, но пък Налдо може да се похвали, че е спечелил последните им 3 сблъсъка и няма загуба от 2008 година насам.

В същото време стана ясен първият финалист на турнира в Сидни и това е французинът Жил Симон, който без проблеми отстрани Ернест Гулбис с 2:0 сета, а в другия полуфинал, който се играе в момента Виктор Троицки води на Флориан Майер с 1:0 сета.

Всички резултати:

Оуклънд
полуфинали:
Давид Налбандиян 6 6
Николас Алмагро 4 2
Давид Ферер 6 7
Сантяго Хиралдо 3 5
Сидни
полуфинали:
Жил Симон 7 6
Ернест Гулбис 6 0