Поставената под 3 в основната схема Ким Кластерс се класира за финала на престижния международен тенис турнир на твърда настилка “Сидни Интернешънъл” с общ награден фонд 618 000 долара.

В изключително драматичен полуфинален сблъсък бившата номер 1 в световната ранглиста успя да заличи сет пасив и да стигне до пълен обрат срещу Алиса Клейбанова (Рус) за крайното 4/6, 6/3, 7/6.

Рускинята, която вчера бе замесена в среднощния тенис маратон с Доминика Цибулкова, днес започна срещата много агресивно и успя на два пъти да пробие подаването на белгийката, с което си осигури успеха в първата част.

Във втория сет обаче Клайстерс взе инициативата, ударите й от основната линия станаха доста по-прецизни и дълбоки, което й осигуряваше сериозно предимство в разиграванията и логично с оглед на показаното успя да изравни резултата.

Така всичко трябваше да се реши с заключителния трети сет, в който след серия от пробиви се стигна до тайбрек, където опитът и класата на трикратната носителка на титлата от US Open си каза думата и след безапелационното 7:1 Клайстерс си осигури място на финала.

Там тя ще срещне китайката На Ли, която по-рано днес спря устрема на квалификантката Бояна Йовановски, побеждавайки я с 2:0 сета.

Резултатите от днес:

Полуфинали
 /жени/:
Ким Клайстерс 4 6 7
Алиса Клейбанова 6 3 6
На Ли 7 6
Бояна Йовановски 6 3
Четвъртфинали
 /мъже/:
Ернест Гулбис 6 6
Серхи Стаховски 4 4
Жил Симон 6 6
Ал. Дългополов 4 3