Давид Налбандиян продължава с отличните си изяви на международния тенис турнир на твърда настилка “Хайнекен опупън” в Оуклънд (Нова Зеландия) с общ награден фонд 398 250 долара.

След като записа чисти победи над Фабио Фонини и Филип Пецшнер, рано тази сутрин в мач от четвъртфиналната фаза на надпреварата аржентинецът се наложи с 2:0 сета и над Джон Иснър, в отделните части 6/4, 7/6.

В първия сет Налдо успя да реализира единствената си възможност за пробив, който впоследствие се оказа решаващ той да поведе в резултата, а по-здравите му нерви в тайбрека на втората част му помогнаха да стигне до крайния успех след час и 25 минути игра.

Така в опит да си проправи път към финала Давид Налбандиян ще се изправи срещу поставения под номер 2 в основната схема Николас Алмагро, който по-рано днес успя да отстрани след оспорван трисетов двубой квалификанта Адриан Манарино с 2:1 сета.

В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят водачът в схемата Давид Ферер и победителят от последния четвъртфинален сблъсък между Сантяго Хиралдо и Томас Белучи.

Всички резултати до момента:

четвъртфинали:
Оуклънд
Давид Налбандиян 6 7
Джон Иснър 4 6
Николас Алмагро 7 6 6
Адриан Манарино 6 7 2
Давид Ферер 6 6 6
Ф. Колшрайбер 3 7 3
Хобарт
II кръг:
Сара Ерани 6 6
Алисия Молик 1 0