Трикратната шампионка от Откритото първенство на САЩ и бивша лидерка в световната ранглиста Ким Клайстерс (Бел) е само на две стъпки от първата си титла за новия сезон.

Белгийката е поставена под номер 3 в основната схема на престижния международен тенис турнир на твърди кортове “Сидни Интернешънъл” с общ награден фонд 618 000 долара и днес успя да спечели четвъртфиналния си сблъсък срещу Виктория Азарьонка с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/2.

Почти през целия мач “мама” Ким имаше инициативата, реализира 5 от 12-те си възможности за пробив, демонстрира изключително стабилна игра от основната линия и закономерно стигна до успеха след час и 26 минути игра.

В опит да попадне в директния двубой за трофея Клайстерс ще се изправи срещу рускинята Алиса Клейбанова, която в последния мач за деня, приключил преди минути, успя да измъкне драматична победата срещу Доминика Цибулкова с 6/3, 5/7, 6/2.

В другия полуфинал една срещу друга ще застанат На Ли и преминалата през ситото на квалификациите Бояна Йовановски, като на пръв поглед китайката не би трябвало да има особени проблеми срещу новоизгряващата звезда на западните ни съседи.

Всички резултати от днес:

четвъртфинали:
Ким Клайстерс 6 6
Виктория Азарьонка 3 2
На Ли 3 7 6
Светлана Кузнецова 6 6 3
Бояна Йовановски 6 6
Флавия Пенета 4 1
Алиса Клейбанова 6 5 6
Доминика Цибулкова 3 7 2