Бившият носител на трофея от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро приключи участието си на международния тенис турнир на твърда настилка в Сидни с общ награден фонд 422 300 долара.

След като близо 9 месеца аржентинецът лекува контузията си в китката, в началото на седмицата той се завърна на корта с измъчена трисетова победа над Фелисиано Лопес.

Рано тази сутрин обаче, в среща от втория кръг на надпреварата, Дел Потро отстъпи с 0:2 сета пред германеца Флориан Майер, в отделните части 2/6, 5/7 след час и 15 минути игра.

В първия сет Майер изцяло диктуваше събитията на корта, оползотвори и двете си възможности за пробив и безпроблемно затвори първата част с убедителното 6/2.

Във втория сет обаче южноамериканецът стабилизира играта си при собствен сервис, но така и не успя да намери начин да притесни подаването на своя съперник, като за целия двубой не стигна до нито една възможност за пробив, а в последния възможен момент допусна загуба на концентрация и след фатален брейк бе принуден да приеме поражението.

Така Флориан Майер продължава на четвъртфиналите на надпреварата, където негов съперник ще бъде италианецът Потито Стараче, а за Дел Потро остава да съсредоточи изцяло вниманието си през следващите няколко дни върху подготовката си за Отритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Резултати:

II кръг:
Ернест Гулбис 2 6 6
Игор Андреев 6 4 3
Ришар Гаске 3 7 6
Андреас Сепи 6 5 4
Виктор Троицки 6 6
Хуан Игнасио Чела 2 3
Потито Стараче 7 2 6
Лукаш Кубот 6 6 3