Давид Налбандиян (Арж) започна с победа участието на международния тенис турнир на твърди кортове “Хайнекен оупън” в Оуклънд (Нова Зеландия) с общ награден фонд 398 250 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата аржентинецът, който е поставен под номер 6 в основната схема, преодоля трудно Фабио Фонини от Италия с 2:0 сета, в отделните части 7/6, 6/4.

Първият сет бе изключително равностоен и оспорван, като след по един разменен пробив се стигна до тайбрек, в който по-големият опит на южноамериканеца си каза думата и след 7:3 той успя да поведе в резултата.

Невероятната жега на централния корт на “Оуклънд Стенли стрийт” подложи на сериозно изпитание и двамата тенисисти, като разликата между тях бе един единствен пробив в края на втория сет, който се оказа и решаващ за крайния успех в мача за Налбандиян, осигуряващ му място във втория кръг на надпреварата.

Следващия противник на Налдо по пътя му към четвъртфиналите ще бъде германецът Филип Пецшнер, преодолял трудно преди броени минути Тимо Де Бакер (Хол).

Резултати:

I кръг:
Давид Налбандиян 7 6
Фабио Фонини 6 4
Ф. Пецшнер 6 6 7
Тимо Де Бакер 1 7 6
Томас Белучи 6 6 7
Майкъл Ръсел 4 7 5
Виктор Ханеску 7 6 6
Кевин Андерсън 6 7 4
Адриан Манарино 6 6
Хуан Монако 4 3