Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки отпадна безславно от престижния международен тенис турнир на твърди кортове в Сидни с общ награден фонд 618 000 долара.

След като взе само гейм на Вера Звонарьова на демонстративния турнир в Хонконг преди два дни, рано тази сутрин русокосата датчанка, която бе поставена под номер 1 в основната схема, допусна поражение и от Доминика Цибулкова с 3/6, 3/6.

Така по-малко от седмица преди началото на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия – Возняцки, която мнозина считаха за абсолютен фаворит за титлата, поставя сериозни въпросителни относно своето представяне в Мелбърн.

За разлика от нея обаче отличните изяви на носителките на трофея от US Open през последните две години Ким Клайстерс продължиха и днес, след като белгийката с лекота преодоля преминалата през ситото на квалификациите Барбара Захлалова с 6/1, 6/4 само за 69 минути игра.

В спор за място на полуфиналите “мама” Ким ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Шахар Пеер и Виктория Азарьонка.

Резултати:

II кръг /жени/:
А. Клейбанова 6 6
М. Мартинес Санчес 2 4
На Ли 6 1 6
Вържини Разано 4 6 4
Ким Клайстерс 6 6
Барбара Захлалова 1 4
Доминика Цибулкова 6 6
Каролине Возняцки 3 3
I кръг /мъже/:
Хуан Игнасио Чела 4 6 6
Радек Щепанек 6 0 3