Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова започна със загуба участието си на международния тенис турнир на твърди кортове в Хобърт (Австрл) с общ награден фонд 220 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата пловдивчанката, която бе поставена под номер 3 в основната схема, загуби с 1:2 сета от китайката Шуай Пенг, в отделните части 6/2, 3/6, 2/6.

Двубоят започна отлично за най-добрата ни състезателка, която доминираше изцяло в началните минути и след два безответни пробива напълно заслужено спечели първия сет с убедителното 6/2.

За съжаление добрите моменти за Пиронкова обаче приключиха до тук и от началото на втората част китайката пое изцяло инициативата, като успя с лекота да спечели останалите две части и да стигне до крайната победа след час и 35 минути игра.

Така Цвети успя да заработи само 1 точка за световната ранглиста, но по-жалкото е, че пропусна отличната възможност да навлезе в игрови ритъм в навечерието на първия за сезона турнир от Големия шлем – Аустрелиън оупън.

Резултати:

I кръг:
Елена Веснина 6 6
Аранча Сантоха 2 1
Алберта Брианти 4 6 6
К. Суарес Наваро 6 3 4
Клара Закопалова 6 7
Мелани Один 3 6
Алисия Молик 7 6
София Арвидсон 5 3
Ярмила Грот 6 6
Йохана Ларсон 1 3