Завърналата се след контузия Лара Гут (Швейц) спечели Супер гигантския слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в австрийския зимен център Алтенмарк-Заухансее.

19-годишната швейцарка успя да спре хронометрите на 1:12.82 мин., като изпревари с повече от половин секунда абсолютната фаворитка за победата днес – Линдзи Вон (САЩ).

Третото място заслужи друга представителка на страната на шоколадите и часовниците – Доминик Жизен, а сред първите шест се наредиха още Елизабет Гьоргел, Никол Хосп и временната водачка в генералното класиране – Мария Риш.

Така след триумфа си в Сейнт Мориц преди повече от две години Лара Гут стъпва отново на най-високо стъпало на почетната стълбичка, съживявайки амбициите си за отлично представяне на започващото след няколко седмици световно първенство в Гармиш-Партенкирхен.

Следващата спирка на дамската част от “Белия керван” е отново на австрийска земя и по-точно във Флахау, където ще се проведе надпреварата в най-техничната дисциплина – слалома.

Класиране:

  име нац. време
1. Лара Гут Швейц 1:12.82
2. Линдзи Вон САЩ  + 0.53
3. Доминик Жизен Швейц  + 0.72
4. Елизабет Гьоргел Авс  + 0.91
5. Никол Хосп Авс  + 1.31
6. Мария Риш Гер  + 1.33
7. Елена Фанкини Ит  + 1.36
8. Тина Мазе Слвн  + 1.38
9. Регина Мадер Авс  + 1.42
10. Брит Дженик Кан  + 1.44