Кени Далглиш определи завръщането си в Ливърпул като „огромна чест”. Старият-нов наставник на „мърсисайдци” говори и за предшественика си Рой Ходжсън.

В събота бе потвърдено, че „Крал Кени” ще води „Червените” до края на сезона. Наставникът изведе Ливърпул до три титли на Англия в периода 1985-1992г.

Ръководството на Ливърпул взе моментално решение Кени Далглиш да се завърне от почивката си в Дубай и да подготви отбора за неделния мач от ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед.

Шотландският специалист обяви, че се гордее с възможността да води „отбора на сърцето” си, но в същото време изказа съжаление за уволнението на Ходжсън.

„За мен е огромна чест да бъда повикан отново”, сподели на летището в Манчестър Кени Далглиш.

„Обстоятелствата са много необичайни и неочаквани, защото един много добър човек, с голямо достойнство и почтеност загуби своята работа.”

Клубната легенда Далглиш заемаше пост в академията на Ливърпул и не е водил отбор от 2000г. насам, когато бе мениджър на шотландския колос Селтик.

Запитан колко трудно е предизвикателството, Далглиш отвърна: „Ще разберем, тъкмо слизам от самолета.”

Ливърпул е закотвен на 12-то място в класирането на Висшата лига, след като загуби в средата на седмицата от един от бившите отбори на Далглиш- Блекбърн Роувърс.