Поставеният под номер 1 в основната схема Робин Сьодерлинг се класира за финала на международния тенис турнир на твърди кортове в Бризбейн (Австрл) с общ награден фонд 422 300 долара.

Шведът резонно не срещна особени затруднения в полуфиналния си сблъсък срещу повъзвърналия спортната си форма Радек Щепанек и само за 82 минути игла стигна до чиста победа с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 7/5.

Далеч по-трудна се оказа задачата на другия финалист – носителя на трофея от 2010 година Анди Родик, който трябваше да води трисетова битка срещу представителя на Южно Африка Кевин Андерсън, но в крайна сметка стигна до победното 6/2, 4/6, 6/2.

Така за шести път в своите състезателни кариери Анди Родик и Робин Сьодерлинг ще застанат един срещу друг в официален сблъсък от календара на мъжката тенис асоциация (АТР), като до момента балансът е 3:2 победи в полза на “Гладиатора от Тибро”.

В същото време на другия мъжки турнир, който се играе тази седмица, този в Ченай (Инд), станаха ясни полуфиналните двойки, а това са: Томаш Бердих – Станислас Вавринка и Ксавие Малис – Янко Типсаревич.

Резултати:

Бризбейн
(полуфинали):
Робин Сьодерлинг 6 7
Радек Щепанек 3 5
Анди Родик 6 4 6
Кевин Андерсън 2 6 2
четвъртфинали
(Ченай):
Томаш Бердих 6 6
Блаж Кавчич 3 3
Станислас Вавринка 3 6 6
Робин Хаасе 6 3 3