Полузащитникът на националния отбор Благой Георгиев се е съгласил да намали с две трети заплатата си, за да смени Терек с Щутгарт.

В момента бившият капитан на Славия е в Турция, където тимът от чеченската столица Грозни провежда първия си подготвителен лагер за годината. В Анталия Георгиев ще преговаря с "швабите", които също тренират в южната ни съседка.

Спортният директор на "мерцедесите" Фреди Бобич се е обаждал няколко пъти по телефона на Георгиев и двамата са обсъждали възможността той да се завърне в Бундеслигата, твърди "24 часа".

В Терек Благо взема почти милион евро на година. Към това той редовно си добавя парични или предметни премии от президента си Рамзан Кадиров, чийто любимец е.

От Щутгарт едва ли биха могли да му предложат нещо повече, тъй като, за да го привлекат, трябва да бъде платена трансферна сума.

Преди 2 години Терек брои 1.5 млн. евро на Славия за правата на универсалния халф. Договорът на руския клуб с Георгиев е до края на 2012 година.

Вчера руският сайт gazeta.ru пусна информация, че "швабите" са приготвили 2.5 млн. евро за Благо.

Ако все пак стане вторият българин в една от емблемите на германския футбол след Красимир Балъков, без да броим риталия само в контроли Иван Стоянов, Благо ще има възможност да играе в Лига Европа.