Поставеният под номер 1 в основната схема Робин Сьодрелинг се класира за полуфиналите на международния тенис турнир на твърди кортове в Бризбейн (Австрл) с общ награден фонд 422 300 долара.

В последен мач от днешната програма “Гладиатора от Тибро” сложи край на приказката за представителя на домакините Матьо Ебдън, преминал през ситото на квалификациите и достигнал до четвъртфиналите, но днес се срещна с реалността и само за 71 минути загуби с 3/6, 2/6.

В другия четвъртфинал, игран малко по-рано, Радек Щепанек изглежда по всичко, че е загърбил младоженческите си трепети и вече се отдал изцяло на тениса, след като записа третата си поредна победа, този път над поставения под номер 7 в основната схема – Флориан Майер с категоричното 6/3, 6/3.

Така в спор за влизане в директния сблъсък за трофея един срещу друг ще се изправят Анди Родик и Кевин Андерсън, както и Робин Сьодерлинг срещу Радек Щепанек, като ако не се стигне до някакви изненади ни очаква изключително интригуващ финал между Сьодерлинг и миналогодишния шампион – Анди Родик.

В същото време на дамския турнир в Оуклънд стана ясно, че защитаващата титлата си Янина Викмайр ще се изправи на финала срещу приятната изненада в надпреварата Грета Арн от Унгария.

Всички резултати:

четвъртфинали
 /Бризбейн/:
Робин Сьодерлинг 6 6
Матьо Ебдън 3 2
Радек Щепанек 6 6
Флориан Майер 3 3
полуфинали
 /Оуклънд/:
Янина Викмайер 3 7 7
Шуай Пенг 6 6 5
Грета Арн 7 6
Юлия Гьоргес 6 3