Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал продължава да си пробива път към финалния сблъсък на международния тенис турнир на твърди кортове в катарската столица Доха с общ награден фонд 1 024 000 долара.

Въпреки неприятностите, свързани с простудното заболяване, което мъчи испанеца през последните няколко дни, преди броени минути той успя да се наложи с 2:0 сета над Ернест Гулбис, в отделните части 7/6, 6/3 в мач от третия кръг на надпреварата.

Така Рафа Надал е много близо до набелязаната от него цел – да играе в директния сблъсък за трофея, но за де случи това той трябва да отстрани победителя от двубоя между Николай Давиденко и Иво Карлович (играещи в момента).

Своето място сред най-добрите четирима в турнира пък вече си осигури Роджър Федерер, който по-рано днес не остави никакви шансове на сърбина Виктор Троицки, стигайки до безапелационен успех с 6/2, 6/2 за малко повече от час игра.

За разлика от предишните си два мача тук – срещу Томас Шорел и Марко Чиудинели, днес Маестрото от Базел не показа колебания в представянето си и улеснен максимално от на моменти безобразната игра на Троицки, успя да съхрани голяма част от физическите си сили.

В спор за място на финала Федерер ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга, отстранил трудно днес Гийермо Гоарсия-Лопес след два тайбрека.

Всички резултати:

четвъртфинали
 /Доха/:
Рафаел Надал 7 6
Ернест Гулбис 6 3
Роджър Федерер 6 6
Виктор Троицки 2 2
Жо-Вилфред Цонга 7 7
Г. Гарсия-Лопес 6 6
 II кръг
 /Ченай/:
Янко Типсаревич 6 7
Ал. Кудрявцев 2 6
Кей Нишикори 4 6 6
Алехандро Фая 6 3 2