Нападателят на Байерн Миро Клозе загатна, че може да напусне клуба през лятото. Тогава изтича договора му, който досега не е подновен.

Клозе прекара множество контузии и откакто ван Гаал е начело на баварците не може да се изяви в познатата светлина.

„Първият разговор ще бъде с Байерн. Но аз мога и другаде да играя на високо ниво – в Бундеслигата или в чужбина”, казва 32-годишният нападател в разговор със списание Кикер.

„Договорът ми изтича през лятото и затова сега пред мен е особен полусезон. Ще опитам бързо да получа шанс в Байерн и да го използвам. Чувствам се в състояние да помогна на отбора – искам пак да съм нападател номер едно”.

В момента тази роля се изпълнява от Марио Гомес, който вкара 19 гола през есента във всички турнири. Клозе пък се разписа два пъти м последния мач на отбора – срещу Щутгарт за Купата, когато влезе резерва.

За Германия той продължава да показва супер мачове. Затова най-важното за него е да играе в добър клуб и да е във форма за Европейското първенство.

Досега Клозе има 58 гола в 105 мача за Германия. Десет гола го делят от първото място във вечната ранглиста, което сега заема легендарния Герд Мюлер.