Носителят на титлата от миналата година Анди Родик се класира за полуфиналите на международния тенис турнир на твърди кортове в Бризбейн (Австрл) с общ награден фонд 422 300 долара.

Пред броени минути, в среща от третия кръг на надпреварата, американецът се наложи по убедителен начин над бившият финалист от Аустрелиън оупън – Маркос Багдатис с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

В първата част Родик, който е поставен под номер 2 в основната схема, успя на три пъти да пробие подаването на своя опонент и безпроблемно стигна до категоричното 6/2, а стабилната му игра при собствен сервис във втория сет бе в основата на крайния му успех, дошъл след час и 15 минути игра.

Малко по-рано днес, но в мач от втория кръг на турнира, водачът в схемата Робин Сьодерлинг също не бе особено затруднен от германеца Михаел Берер и записа чиста победа с 6/3, 7/6.

В опит да попадне във финалната четворка “Гладиатора от Тибро” ще се изправи срещу преминалия през ситото на квалификациите представител на домакините Матьо Ебдън, отстранил малко изненадващо поставения под номер 8 Денис Истомин (Узб).

Резултати:

II кръг:
Робин Сьодерлинг 6 7
Михаел Берер 3 6
Матьо Ебдън 6 6
Денис Истомин 4 4
четвъртфинали:
Анди Родик 6 6
Маркос Багдатис 2 3
Кевин Андерсон 2 6 6
Сантяго Хиралдо 6 3 4