Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал загуби първия си сет за 2011 година, но все пак стигна до крайния успех срещу словака Лукаш Лацко – 7/6, 0/6, 6/3 в среща от втория кръг на престижния тенис турнир в Доха с общ награден фонд 1 024 000 долара.

След като се появиха информации, че вчера испанецът е страдал от простудно заболяване и дори се е наложила намесата на медицински лица, днес стана видно, че той не е в оптимална спортна форма и от това в максимална степен се възползва първата ракета на Словакия.

Сблъсъкът на централния корт в катарската столица предложи много емоции на зрителите и серия от невероятни отигравания, като след оспорвани и напълно равностойни първи дванадесет гейма логично се стигна до тайбрек, в който след 7:3 испанецът поведе в резултата.

Последваха обаче 25 невероятни минути на Лукаш Лацко, в които той демонстрира изключително високо ниво на игра и дори шокиращо за мнозина успя да спечели втората част с многозначителното 6/0.

Заключителният трети сет обаче започна със смазващо предимство за световния номер 1, който с лекота си осигури комфортен аванс от 4/0 и въпреки че позволи на словака да върне единия от пробивите и да намали изоставането си за 2/4 до повече изненади не се стигна и след 2 часа и 20 минути игра “Ел Торо” стигна до крайния успех.

Без да загуби сет, но също след доста колебания, своето място на четвъртфиналите си осигури и Роджър Федерер, който в изцяло швейцарски сблъсък успя да надиграе своя сънародник и добър приятел Марко Чиудинели със 7/6, 7/5.

Останалите резултати:

II кръг:
Ернест Гулбис 6 6
Антонио Веич 3 1
Иво Карлович 7 6 7
Ф. Колшрайбер 6 7 6
Жо-Вилфред Цонга 6 6
Сергей Бубка 2 4
Виктор Троицки 6 6
Тимурас Габашвили 3 1
Г. Гарсия-Лопес 6 6
Иля Марченко 1 4