Разследването на манипулирани мачове в германия продължава и за разлика от другаде – води до конкретни имена. Като това на Рене Шницлер, който си призна, че е взел пари от тотомафията.

Става дума за 100 000 евро, който нападателят прибрал от холандска къща, за да манипулира изхода на пет срещи на отбора си тогава Санкт Паули. Мачовете са от Втора Бундеслига.

„Да взех парите, но нищо не направих”, каза Шницлер, който в края на миналата година е разпитван от прокуратурата и дори и бил задържан.

В Санкт Паули са изумени от действията на бившия си играч. Треньорът Холгер Станиславски е разочарован, а мениджърът Бьониг нарича станалото „удар в лицето, дори и нищо да не е манипулирано”.

Паданието на Шницлер е започнало отрано. По думите на германския национал Марсел Янзен, който се засякъл в юношеските формации с пропадналия, Шницлер познавал от малък всички ъгълчета на известния хамбургски квартал на удоволствията Репербан.

Шницлер живеел нашироко, веднъж се похвалил в Санкт Паули, че си пребоядисал черния мерцедес в бял само заради модата, за което дал 8000 евро. По това време взимал 11 000 евро на месец.

Охолният живот струвал много, нападателят, който сега се подвизава из зоналните групи в Германия, задлъжнял и така попаднал в ръцете на тотаджийската мафия.