Бившата номер 1 в световната ранглиста Мария Шарапова записа втора поредна победа на международния тенис турнир на твърда настилка в Оуклънд (Нова Зеландия) с общ награден фонд 220 000 долара.

След като на старта на кампанията си сексапилната рускиня се справи със съпротивата на италианката Алберта Брианти, рано тази сутрин тя надигра с 2:0 сета и представителката на Чехия – Рената Ворацова, в отделните части 6/3, 7/5.

Въпреки на пръв поглед убедителния резултат, мачът не бе никак лесен за Шарапова, която изоставаше сериозно в резултата и в двата сета, но успя да обърне развоя на събитията и да стигне до крайния успех след час и 41 минути игра.

В спор за влизане във финалната четворка Маша ще се изправи срещу унгарката Грета Арн, която също днес успя да стигне до пълен обрат срещу осмата в схемата София Арвидсон (Шв) – 4/6, 7/5, 7/5.

Не така благоприятно обаче се развиха събитията за друга представителка на “Сборная” – Светлана Кузнецова, която трябваше да преглътне поражението от китайката Шуай Пенг – 6/2, 4/6, 4/6.

Останалите резултати:

II кръг:
Юлия Гьоргес 6 6
Ализе Корне 2 4
К. Бондаренко 7 6
Анн Кеотавонг 5 3
Хедър Уотсън 7 6
Карла Суарес Наваро 6 1
Янина Викмайер 6 3 6
Сабине Лисицки 2 6 2