Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал започна с убедителна победа Новата 2011 година, след като днес с лекота записа летящ старт на международния тенис турнир на твърди кортове в катарската столица Доха с общ награден фонд 1 024 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата испанецът, който е поставен под номер 1 в основната схема буквално прегази словака Карол Бек с 6/3, 6/0 само за 69 минути игра.

В началото на срещата испанецът набързо поведе с 3/0, но последва моментна загуба на концентрация от негова страна и Бек успя да намали изоставането си на 2/3.

Последва нов пробив в сметката на Надал, който сложи точката на съпротивата на словака и оттук до края на мача “Ел Торо” даде един единствен гейм на своя опонент и така стигна напълно заслужено до победата и респективно до място в следващата фаза от надпреварата.

Там Рафа ще се изправи срещу друг представител на Словакия – Лукаш Лацко, който в последния мач за деня измъкна изключително трудна, но ценна победа срещу испанеца Пере Риба с 5/7, 7/6, 7/6.

Останалите резултати:

I кръг /Доха/:
Иво Карлович 7 7
Лукаш Росол 6 6
Ф. Колшрайбер 6 6
Андреас Сепи 2 4
I кръг /Ченай/:
Ксавие Малис 6 6
Марсел Илхан 1 3
Робин Хаасе 6 6 6
Франк Данчевич 7 4 4