Марлис Шийлд (Авс) напълно очаквано води след първия манш на петия слалом за сезона, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се провежда край хърватската столица Загреб.

При почти непрогледна мъгла, всепризната специалистка в най-техничната дисциплина, успя да премине през 70-те врати на трасето “Цървени Спуст” за 1:01.09 мин. и остана недостижима, поне за момента, за останалите претендентки.

Втора, благодарение най-вече на краткотрайното разсейване на мъглата, успя да финишира италианката Мануела Мьолг, с изоставане от лидерката от 0.19 секунди, а трета след първата половина на състезанието е водачката в генералното класиране – Мария Риш (Гер).

В челната шестица успяха да намерят място още победителката от градското състезание край Мюнхен – Мария Питилае-Холмнер (Шв), приятната изненада днес – американката Сара Шлепер и по-малката от сестрите Риш – Сузана.

По-късно тази вечер, около 19.00 часа българско време, ще се проведе и втората половина от състезанието, в която по регламент ще вземат участие първите 30 състезателки.

Класиране I манш:


  име нац. ски време
1. Марлис Шийлд Авс Atomic 1:01.09
2. Манула Мьолг Ит Rossignol  + 0.19
3. Мария Риш Гер Head  + 0.76
4. Мария Холмнер Шв Rossignol  + 0.78
5. Сара Шлепер САЩ Rossignol  + 0.98
6. Сузане Риш Гер Head  + 1.29
7. Таня Путияйнен Фин Fischer  + 1.32
8. Настейша Ноенс Фр Salomon  + 1.41
9. Фрида Хансдотър Шв Rossignol  + 1.51
9. Вероника Зузулова Слвк Salomon  + 1.51