Водачът в схемата Робин Сьодерлинг започна с убедителен успех участието си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка в Бризбейн (Австрл) с общ награден фонд 422 300 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата “Гладиатора от Тибро”, чието най-добро представяне до момента в надпреварата е достигането до четвъртфиналите през 2009 г., се нуждаеше от малко повече от час игра, за да отстрани преминалия през ситото на квалификациите Райън Харисън (САЩ) с 6/2, 6/4.

Сьодерлинг не бе особено затруднен от непретенциозния си съперник, като за целия двубой му се наложи да отразява една единствена възможност за пробив, а от своя страна реализира три от четирите си шанса за брейк и напълно закономерно стигна до крайния успех.

Така в опита си да подобри постижението си от преди две години шведът ще се изправи срещу германеца Михаел Берер, който вчера преодоля съпротивата на Дуди Села от Израел.

В същото време поставеният под номер 5 в основната схема Маркос Багдатис бе подложен на сериозно изпитание от французина Флоран Сера, но въпреки че изоставаше със сет кипърецът успя да стигне до така желаната от него победа след 3/6, 7/5, 6/4.

Резултатите:

I кръг /мъже/:
Робин Сьодерлинг 6 6
Райън Харисън 2 4
Маркос Багдатис 3 7 6
Флоран Сера 6 5 4
Матьо Ебдън 4 6 6
Джон Милмън 6 2 4
II кръг /жени/:
А. Павлюченкова 6 7
Бояна Йовановски 2 5
Луси Шафарджова 3 6 7
Шахар Пеер 6 1 5