Рафаел Надал и Роджър Федерер ще стартират днес участието си на силния международен тенис турнир на твърди кортове в Доха - “Катар оупън” - с общ награден фонд 1 024 000 долара.

Двамата вече взеха участие на демонстративния турнир в Абу Даби, където във финалния сблъсък испанецът измъкна труден успех след два тайбрека, но днес вече в реална състезателна обстановка те ще изиграят първите си мачове за Новата 2011 година.

Първи на централния корт в модерния тенис комплекс в катарската столица ще излезе швейцарецът, който около 18.00 часа, българско време, ще премери сили със световно неизвестния тенисист от Холандия Томас Шорел, който към монета заема 168-мо място в световната ранглиста.

Малко по-интригуваща се очертава задачата на световния номер 1 Рафаел Надал, който в официалния си дебют на новата кампания ще се изправи срещу словака Карол Бек, като до момента двамата са се срещали само веднъж и то отново на турнира в Доха през 2009-та година, когато “Ел Торо” записва убедителна победа с 6/1, 6/2.

Ето и цялата програма за днес: (приблизителният начален час на двубоите е в българско време, а турнирът може да се наблюдава пряко по Eurosport2)

  централен корт   корт № 1
       
не преди  Ернест Гулбис не преди Реда Ел Амрани
16.30 ч. Виктор Ханеску 16.30 ч. Марко Чиудинели
       
следва Роджър Федерер следва Андреас Сепи
  Томас Шорел   Ф. Колшрайбер
       
следва Рафаел Надал следва Виктор Троицки
  Карол Бек   Серхи Стаховски
       
следва Иво Карлович
  Лукаш Росол