Поставеният под номер 3 в основната схема Фернандо Вердаско отпадна още на старта на международния тенис турнир на твърди кортове в Бризбейн (Австралия) с общ награден фонд 422 300 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата испанецът, който през 2009 година достигна до заключителния двубой за титлата тук, бе надигран с 2:1 сета от германеца Бенямин Бекер, в отделните части 6/1, 6/7, 6/3.

Въпреки че загуби катастрофално първата част, във втория сет Вердаско намери сили да изравни резултата след тайбрек, но в началото на заключителната трета част Бекер, който към момента заема 53-то място в световната ранглиста, успя да дръпне с 3/0 и до края на мача не остави шансове на своя опонент да заличи изоставането си.

В същото време, при дамите, Анастасия Павлюченкова успя да спре устрема на талантливата сръбкиня Бояна Йовановски и само след 75 минути игра да стигне до крайната победа с 6/2, 7/5.

По програма малко по-късно днес своя първи двубой в турнира ще изиграе и водачът в схемата Робин Сьодерлинг, който ще излезе на централния корт срещу американеца Райън Харисън.

Резултатите до момента:

I кръг /мъже/:
Марди Фиш 6 6
Ад. Манарино 1 4
Радек Щепанек 5 6 6
Тобиас Камке 7 1 4
Ричард Беранкис 6 6
Арно Клеман 4 3
Кевин Андерсон 6 6
Петер Лусчак 4 4
I кръг /жени/:
Роберта Винчи 6 7
Кристина Макхейл 2 6