Николай Давиденко започна по най-добрия начин защитата на титлата си от миналата година от международния тенис турнир на твърди кортове “Катар оупън” в Доха с общ награден фонд 1 024 000 долара.

Руснакът, който е поставен под номер 4 в основната схема, не бе особено затруднен в първия кръг от италианеца Фабио Фонини и само за 63 минути стигна до крайния успех с 6/1, 6/4.

Давиденко изигра двубоя в тренировъчно темпо, като успя да реализира три от петте си възможности за пробив, а на собствен сервис бе повече от стабилен и не позволи на Фонини дори да стигне до възможност за брекпойнт.

Още по-убедителен бе стартът на кампанията на бившия финалист от Откритото първенство на Австралия – Жо-Вилфред Цонга, който буквално разгроми испанеца Рубен Рамирес идалго с 6/2, 6/0.

В спор за място на четвъртфиналите французинът ще срещне победителя от сблъсъка между Сергей Бубка (младши) и Даниел Химено-Травер, които играят в момента.

В същото време на турнира в Ченай (Индия) с общ награден фонд 398 250 долара, поставеният под номер 2 в схемата – Марин Чилич бе неприятно сюрпризиран от японеца Кей Нишикори – 6/4, 6/7, 2/6.

Резултати:

 

Доха I кръг:
Николай Давиденко 6 6
Фабио Фонини 1 4
Жо-Вилфред Цонга 6 6
Р. Рамирес Идалго 2 0
Г. Гарсия-Лопес 6 7
Михаил Кукушкин 1 6
Ченай I кръг:
Бьорн Фау 6 6
Симоне Болели 2 2
Янко Типсаревич 6 6
Едуардо Шванк 3 4