Шампионът от миналата година Анди Родик започна с убедителен успех защитата на титлата си от международния тенис турнир на твърда настилка в Бризбейн (Австрл) с общ наградени фонд 422 300 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, американецът, който е поставен под номер 2 в основната схема, постигна чиста победа над състезаващия се с “Уайлд кард” представител на домакините Маринко Матошевич с 6/3, 6/2.

След завръщането си от дълго лекуваната контузия американецът демонстрира агресивна и стабилна игра от основната линия, успя да запише пет директни точки от начален удар и да реализира четири от шестте си възможности за пробив.

В опит да попадне на четвъртфиналите Анди Родик ще се изправи срещу украинеца Александър Дългополов, който по-рано днес отстрани Игор Андреев след чиста победа с 2:0 сета.

В друг интересен двубой от днешната програма 64-ят в световната ранглиста Сантяго Хиралдо малко изненадващо отстрани Жил Симон след успех с 6/2, 6/3.

При жените Надя Петрова и Александра Дюлгеру напуснаха надпреварата още в първия кръг, отстранени съответно от Петра Квитова и Андреа Петкович.

Резултати:

I кръг /мъже/:
Михаел Берер 1 7 6
Дуди Села 6 6 2
Флориан Майер 6 6
Бърнард Томич 2 2
Ал. Дългополов 6 6
Игор Андреев 4 2
I кръг /жени/:
Марион Бартоли 6 6
Ваня Кинг 1 2
Доминика Цибулкова 6 6
Сара Ерани 3 0
Ксения Первак 6 6
Анна Чекветадзе 2 2