Бившата номер 1 в световната ранглиста Мария Шарапова е убедена, че има сили да се върне отново сред топ 3 класацията на женската тенис асоциация (WTA) и въпреки сериозната контузия в рамото, вярва, че може да завоюва пореден трофей от Големия шлем.

Симпатичната рускиня изтъкна, че решението й да пропусне благотворителните турнири в Австралия и направо да участва на силния турнир в Оуклънд (Нова Зеландия) само потвърждава нейните амбиции за намиране на място сред най-добрите тенисистки.

25-годишната рускиня, която към момента заема 18-то място в света, ще се присъедини към компанията на сънародничките си Динара Сафина и Светлана Кузнецова, които също се борят за титлата от  ASB Classic.

“Успях да превъзмогна ужасна контузия, която би могла да ме откъсне от тениса завинаги”, сподели Шарапова. “Сега обаче отново съм на корта, тренирам усърдно и гледам с оптимизъм напред”.

“Ако съумея да спечеля турнир от Големия шлем след подобно преживяване ще бъде най-великото постижение в моята кариера.”

Шарапова спечели Уимбълдън през 2004 година, Откритото първенство на САЩ през 2006 година и Откритото първенство на Австралия през 2008 година и вярва, че опитът, който е натрупала, ще й помогне отново да се върне на пътя на победите.