21-годишната Теса Уорли (Фр) спечели гигантския слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в австрийския зимен център Земеринг.

Това бе трета победа за французойката от началото на сезона в тази надпревара, която категорично я отвърди като основна претендентка за спечелването на малкия кристален глобус.

Втора днес остана водачката в генералното класиране и фаворитка за световната купа – Мария Риш (Гер), а последното място на почетната стълбичка заслужи друга представителка на “Маншафта” – Катрин Хьолцел.

Специалистката в скоростните дисциплини и настояща носителка на Големия кристален глобус – Линдзи Вон записа посредствено представяне днес и в двата манша и логично трябваше да се задоволи със 7-то място в крайното класиране, а въпреки блестящото си второ спускане Вики Ребенсбург не успя да заличи негативите от първия манш и зае 9-та позиция.

Утре вечер е голямото шоу в Земерениг – специалният нощен слалом, като тук главна претендентка за първото място е местната фаворитка – Марлис Шийлд.

Класиране гигантски слалом:

  име нац. ски време
1. Теса Уорли Фр Rossignol 2:09.66
2. Мария Риш Гер Head  + 0.62
3. Катрин Хьолцел Гер Fischer  + 0.78
4. Елизабет Гьоргел Авс Head  + 0.85
5. Джули Манкузо САЩ Voelkl  + 1.17
6. Тина Мазе Слвн Stoeckli  + 1.29
7. Линдзи Вон САЩ Head  + 1.40
8. Катрин Цетел Авс Atomic  + 1.52
9. Виктория Ребенсбург Гер Nordica  + 1.75
10. Фабиене Сутер Швейц Stoeckli  + 1.85