За разлика от лятото, когато нямаше никакво кадрово движение, в предстоящия зимен трансферен прозорец Байерн ще продава и купува. Листата на Румениге и Нерлингер се избистря, съобщава вестник Билд.

Със сигурност напускат Мартин Демикелис и Едсон Браафхайд. Първият е вероятно да бъде преотстъпен на Малага в Испания с опция за закупуване за 3 милиона евро. Холандецът пък е пред трансфер в Галатасарай.

В същото време преговорите с Евертън за Лейтън Бейнс са в доста напреднала фаза. В понеделник спортният директор Нерлингер гледа на живо мача с Манчестър Сити, в който играчът вкара и гол.

След това са се провели преговорите. Евертън се нуждае от пари 10 милиона евро биха им се отразили добре. Нещата обаче още не са финализирани.

Марк ван Бомел пък може и да остане в отбора за пролетния полусезон. Това каза самият той, изтъквайки, че иска пак да стане шампион.

Продължават и преговорите за Луис Густаво. Снощи треньорът му в Хофенхайм Ралф Рангник каза след победата за Купата на Германия над Гладбах с 2:0, че се надява бразилецът да остане и напролет в отбора. Това обаче е малко вероятно.