Вместо да скъси с три точки разликата до Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен не можа да бие у дома Фрайбург и завърши 2:2. Хиксът струваше и второто място на тима на Юп Хайнкес, който ще зимува трети, тъй като Майнц има по-добра голова разлика. И дават отбора изостават с десет точки от лидера.

Байер започна по-добре срещата. Първият гол падна от дузпа, която Шустер направи напълно излишно срещу Барнета встрани от развитието на играта. Видал бе точен – 1:0 за Леверкузен.

После при снеговалежа играта се развиваше равностойно и Фрайбург успя да изравни. При контраатака Розенал бе точен в 24-ата минута, като защитата на домакините допусна грешка.

Тежките условия за игра се отразиха на нейното качество, но не и на борбеността на двата отбора. Мачът придоби драматизъм когато в 65-ата при първата си атака след почивката пас отдясно намери Райзингер – 1:2.

Леверкузен застанаха на прага на идиотска загуба и се хвърлиха напред. В 75-ата минута Кислинг подаде неточно, но стана рикошет и топката попадна в Патрик Хелмес, който отблизо изравни.

Натискът до края не даде резултат и срещата завърши 2:2.