Капитанът на Локомотив (Пловдив) Здравко Лазаров бе коронясан за №1 в клуба за изтичащата година.

Над 300 привърженици на "смърфовете" видяха награждаването на Електричката в препълнената зала "Пловдив" на Новотела в града.

Лазаров събра 1578 гласа от участвалите в анкетата на фенския сайт lportala.net. Това е рекорден вот за 5-годишната история на допитването, сочи статистиката.

Анкетата продължи близо 2 седмици и в нея гласа си дадоха точно 2 368 фенове на Локо. Така Лазаров се нареди до Стоян Колев, Йордан Милиев, Даксон да Силва и Кирил Акалски, които са предишните носители на ценния трофей.

На второ място остана Христо Златински с 277 гласа. Третата позиция е за героя от есенния полусезон в "А" група Базил де Карвальо. Сенегалският техничар събра 148 гласа.

Почетният президент на Локомотив Христо Бонев не присъства на награждаването, тъй като преди няколко дни претъпря операция на коляното, но поздрави Електричката.

"За мен Здравко е №1 не само в Локомотив, а е №1 на България за 2010 година и дори го предложих за тази награда. Той е един човек, когото всеки отбор би мечтал да го има в редиците си", заяви Бонев.