Твърдо за победа излиза тази вечер Борусия Дортмунд при гостуването си на Севиля. Само победа на испанска земя ще класира лидера в Бундеслигата напред в Лига Европа

В първенството Дортмунд може и да води с 11 точки пред втория, но кръг преди края в групата на евротурнира е на трето място с 8 точки. Севиля има 9 и равен също класира испанците.

„Севиля е силен отбор, но сега имат проблеми. А нашият отбор е силен и доказал, че може да побеждава навън. Групата е от най-тежките, но аз мисля, че имаме добри шансове да се класираме”, каза пред клубния сайт президентът на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке.

Севиля спечели гостуването в Дортмунд в края на септември с 1:0. Сега обаче те играят слабо в първенството, а германците громят наред. В неделя Севия гостува на Реал Мадрид, а Дортмунд – на Айнтрахт в последен есенен кръг.

Треньорът Юрген Клоп все още не знае дали ще може да разчита на двама от основните си играчи – Марио Гьотце, Нури Шахин и Свен Бенднер, които имат травми от последния мач. Предполага се обаче, че ще започнат титуляри.