Феновете на Барселона със сигурност са спокойни преди утрешното домакинство срещу Реал Сосиедад и очакват поредни 3 точки в актива на шампионите.

Причината обаче е не само отличното представяне на хората на Хосеп Гуардиола, а и статистиката между двата тима на “Камп Ноу”, която дава ужасяващо предимство на домакините.

Тя показва, че до този момент Барса е спечелила 84% от домакинските си срещи срещу съперника от Сан Себастиан. Каталунците имат 53 победи, баските само 3, а други 7 мача са завършили наравно. 

Както е известно Сосиедад бе 3 сезона в Сегунда, така че това ще бъде първо гостуване на тима в каталунската столица след декември 2006. Последните 12 мача на състава на “Камп Ноу” обаче неизменно завършва с поражение.

За последен път тимът взе точка през пролетта на 1995 година, когато с гол на Имаз докопа равенство 1:1. Последната победа пък е от месец май – 1991 с 3:1. Предишните 2 успеха бяха постигнати през 1979 и 1986 съответно с 3:1 и 3:2.

Все пак в момента Сосиедад е на 6-о място в класирането и върви добре в първенството, но така или иначе шансовете на тима не изглеждат особено добри, след като домакините спечелиха 13 от последните си 14 мача във всички турнири, като в последните 5 срещи не допуснаха дори попадение във вратата си.