Карим Бензема ще остане в Реал Мадрид най-малко до края на сезона. След това обаче ще премисли бъдещето си, тъй като не е доволен от това, че за втора поредна година търка пейката.

Нападателят наниза 3 гола срещу Оксер в средата на седмицата и може би сега е моментът да покаже, че заслужава титулярно място, след като Гонсало Игуаин лекува контузия и няма да играе още известно време.

Пред английските медии агентът на играча Карим Джазири каза: “Няма абсолютно никакъв шанс той да си тръгне през януари. Ще остане със сигурност до лятото”. Запитан обаче дали и след това Бензема ще носи бялата фланелка, той се измъкна: “Сега сме декември, така че не мога да кажа нищо повече”.

Селекционерът на Франция Лоран Блан пък намекна, че ако Бензема продължава да играе нередовно ще премисли дали да го вика в отбора, което може да накара нападателя да напусне.

“Ако положението му по отношение на игровите минути не се подобри, ще имаме проблем. Факт е, че той все още не е разкрил потенциала си” изтъкна той. Интерес към Карим има от Ювентус, както и от няколко английския клуба, сред които Манчестър Юнайтед и Тотнъм.