Джордж Карл се присъедини към елитна компания. Тази нощ специалистът изведе Денвър до победа над Торонто със 123:116 и така записа успех №1000 в кариерата си.

Подобно нещо са правили само шестима други треньори в НБА – Дон Нелсън, Лени Уилкинс, Пат Райли, Джери Слоун, Фил Джаксън и Лари Браун. След мача той прекара известно време с отбора в съблекалнята.

“Просто се чувствам отлично с тях. Връзката ни е много добра и всички се насладихме на момента” коментира Карл, който на два пъти успя да се пребори с рака, за да продължи кариерата си.

“Невероятно е. Той е един от най-добрите, с които съм работил. Вече има 1000 победи, а и на два пъти победи рака. За мен това са двата му най-важни успеха” каза гардът Чонси Билъпс, който вкара 21 точки.

Гари Форбс добави 15, а Нъгетс отново бяха без контузения Кармело Антъни. Въпреки това тимът спря серията си от 2 поредни загуби. Гостите поддържаха преднина през повечето време, преди Андреа Барняни да вкара тройка и да приближи канадците до 116:120 46 секунди преди края. Последва пропуск на Билъпс, но Сони Уиймс допусна грешка и шансовете на Торонто се изпариха.

След победата Денвър е с баланс 14-8, като заема 7-о място в Западната конференция. Торонто е с 8-15, но не е далеч от 8-ия Милуоки, който е с 9-13.