За победа излизат футболистите на Шалке в днешното си гостуване на Бенфика в Шампионската лига. Отборът вече се класира за осминафиналите, но при успех ще задържи и първото място.

Победата носи пари и евентуално по-лек жребии. Затова Феликс Магат иска трите точки.

„Гледаме сериозно на мача. Не сме дошли в Лисабон да сдаваме трите точки. Искаме да завършим на първо място с победа”, каза той на пресконференция преди срещата.

„Досегашните ни изяви в Шампионската лига бяха добри. Ако сме първи може и да избегнем този или онзи фаворит, а и ще сме домакини в реванша на осминафинала. Отборът добре разбира това”.

Треньорът няма да може да разчита на Джересън Фарфан, който е наказан. В атака ще действат Раул и Хунтелаар, на които няма да бъде давана почивка.

Преди няколко дни Шалке победи Байерн с 2:0. това може да постави начало на нова вълна в сезона за отбора, който досега в първенството бе слаб.

Победа над Бенфика би затвърдила тенденцията на подобрение. Но португалците също има за какво да играят – тяхното място в Лига Европа е застрашено. Засега те водят с две точки на Апоел, които гостуват на Лион.