Голяма санкция наложи Борусия Мьонхенгладбах на Раул Бобадия. Импулсивният нападател бе глобен с 50 000 евро и прокуден в младежкия отбор заради червения картон в последния мач.

Гладбах, които се намират в тежко положение в дъното на класирането, водеха с 1:0 срещу Хановер, когато в края на първото полувреме Бобадия изрита противник и бе изгонен. Той вилня и псува срещу съдията, което влошава положението му.

Накрая Борусия загуби мача и остана на последното място. Спортният директор Макс Еберл не може да си намери място от яд, че Бобадия остави отбора цяло полувреме с човек по-малко и допринесе за загубата.

„Действията му бяха шамар в лицето на всички ни. Бобадия трябва да се научи да сдържа темперамента си, още повече, че сто пъти сме говорили с него по тези въпроси”, каза Еберл по телевизия Sport1.

Докато се чака решението на дисциплинарната комисия колко мача Бобадия няма да играе, треньорът Михаел Фронтцек го изгони от състава до края на полусезона.

Младият аржентинец бе купен преди година и половина за 4 милиона от швейцарския Грасхопърс, но не оправдава очакванията и рядко вкарва голове.