Носителката на Големия кристален глобус Линдзи Вон записа първа победа през настоящия сезон, след като спечели Супер гигантския слалом, валиден за световната купа, който се проведе в канадския зимен център Лейк Луис.

Американката изненадващо не успя да триумфира в двете спускания, които се проведоха през този състезателен уикенд, но днес взе сладък реванш, изпреварвайки основната си конкурентка Мария Риш с близо секунда.

Трета се нареди друга американка – Джули Манкузо, която също се представи великолепно и имаше отлични шансове дори да измести германката от втората позиция, но в последните метри допусна минимални грешки, които не й позволиха да стопи аванса от 6 стотни на Мария Риш.

В челната шестица намериха място още две австрийки и една швейцарка, като младата надежда на най-алпийската нация – Анна Фенингер отново загатна за огромния си потенциал, заемайки четвъртата позиция.

Следващото състезание при дамите вече ще е на стария континент и по точно в швейцарския зимен център Сейнт Мориц, където ще се проведат надпреварите в гигантския и Супер гигантския слалом.

Класиране в Супер Г:

  име нац. време
1. Линдзи Вон САЩ 1:20.72
2. Мария Риш Гер  + 0.83
3. Джули Манкузо САЩ  + 0.89
4. Анна Фенингер Авс  + 1.11
5. Андреа Фишбахер Авс  + 1.62
6. Фабиене Сутер Швейц  + 1.71
7. Йохана Шнарф Ит  + 1.94
8. Йесика Викарби Шв   + 1.97
9. Доминик Жизен Швейц  + 2.30
10. Андреа Детлинг Швейц  + 2.33