Макар днес разликата с върха да може да стане 17 точки, от Байерн не отписват титлата. Това обяви спортният директор Кристиан Нерлингер по телевизията.

„Макар и сега да е отдалечена от нас на светлини години, ние няма да се откажем от титлата докато все още има математическа възможност да я спечелим”, каза той в предаването „Двоен пас” по Sport1, приемника на DSF.

В същото време макар спортно нещата да вървят зле, Нерлингер предполага, че Бастиян Швайнщайгер ще подпише нов договор с клуба за много години.

„В добър контакт сме и сме позитивно настроени, че ще го задържим. Имам чувството, че Швайнщайгер се чувства добре в спортен и житейски план в Мюнхен и ще реши в полза на Байерн”, смята директорът.

Той не е обезпокоен за класирането в момента.

„По принцип не обичам да гледам временното класиране. Но гарантирам, че Байерн ще се класира директно за Шампионската лига, така че такава тема не съществува”.

През зимната пауза най-вероятно ще бъдат привлечени и нови футболисти, защото оправданието със световното и с контузените вече не върви.