Продължава феноменалното представяне на Мария Риш в стартовете за световната купа по ски-алпийски дисциплини, които този кръг се провеждат в канадския зимен център Лейк Луис.

След като вчера германката спечели първото спускане за сезона, днес тя отново триумфира в кралската дисциплина, като по-интересното е, че и в двата случая нейна подвластничка остана не коя да е, а “Спийд куин” – Линдзи Вон.

Американката даде всичко от себе си и отново бе състезателката развила най-високата скорост по олимпийското трасе (малко над 130 км/ч), но това за пореден път не се оказа достатъчно да се пребори със състезателката от Гармиш-партенкирхен и носителката на Големия кристален глобус трябва пак да се задоволи с второто място.

Трета днес остана представителката на Швейцария – Доминик Жисен, а в челната шестица намериха място още Даниела Мерингети, Елизабет Гьоргел и Джули Манкузо.

Утре в програмата на организаторите в Лейк Луис е заложено провеждането на състезанието в Супер гигантския слалом, което ще е и последната възможност Вон да запише осма победа в този канадски курорт.

Класиране спускане /жени/:

  име нац. време
1. Мария Риш Гер 1:29.60
2. Линдзи Вон САЩ  + 0.10
3. Доминик Жисен Швейц  + 0.78
4. Даниела Мерингети Ит  + 0.84
5. Ел. Гьоргел Авс  + 1.04
6. Джули Манкузо САЩ  + 1.05
7. Тина Мазе Слвн  + 1.16
8. Джина Щехерт Гер  + 1.19
9. Анна Фенингер Авс  + 1.25
9. Фабиене Сутер Швейц  + 1.25