Големи суперлативи отправи треньорът на Байерн към звездите на Шалке. Двата отбора излизат утре в свиреп мач с голямо значение и за двете страни.

Естествено, най-впечатлен е холандеца от нападателите Раул и Хунтелаар, с които не особено стабилната му защита ще трябва да се справя.

„Хунтелаар е най-добрият нападател в света в рамките на наказателното поле. А Раул беше най-добрия преди това. Той винаги вкарва срещу мен”, каза ван Гаал на пресконференция преди срещата.

Той очаква много тежък мач срещу закъсалия Шалке, който, след поражението с 5:0 последния кръг в Кайзерслаутерн, сега ще бъде „още по-опасен”. Баварците обаче са подготвени за това.

В състава се завръща капитанът Марк ван Бомел. Това означава, че Тимошчук пак ще бъде преместен в центъра на защитата.

"Трябва да влезем в серия. Ако вземем и трите мача до края на полусезона, ще увеличим напрежението сред противника. Би било отлично ние да победим, а Дортмунд да падне", продължи ван Гаал.

„Ще ни скочат здраво, защото се нуждаят на всяка цена от трите точки. Ние обаче също. Целта ни е да не губим вече точки, за да не изостанем още от върха”, коментира пък Франк Рибери.